Kemppaisten sukuseuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa.

Sukuseuran hallitus on kokouksessaan 20.10.2006 valinnut Kemppaisten sukuseuralle logon.

Sukuseuran logon on suunnitellut helsinkiläinen kuvataiteen opiskelija, freelancher graafinen suunnittelija Elina Heiskanen. Hän on varkautelaisen Eemil Kemppaisen tyttären tytär. Suku on lähtöisin Säräisniemen Veneheitosta ja ulkeutunut sieltä Saaresmäen kautta Iisalmeen ja edelleen Varkauteen.

Logossa voi hahmottaa K-kirjaimen, joka rajaa yläosaan vaaramaiseman ja alaosaan järven lahden - "meidänpä vapautta vaarat on nää, meidän on laulua lahtien päät".